Actueel
vacature screener CJG Goes
06-03-2019
Goes zoekt: een screener (tijdelijk, 28 uur per week)

Met meer dan 37.000 inwoners vormt Goes het dynamisch centrum van Zeeland. Op tal van terreinen gonst het van de activiteiten. Dat brengt bewoners, bedrijven en bezoekers veel goeds. De handelsgeest die de stad en omliggende dorpen typeert, bepaalt de manier waarop we samen leven en samenwerken: slagvaardig en met elkaar. Hierdoor woon en werk je er met plezier.

De gemeente Goes is vooruitstrevend. Je werkt met professionals die met een open blik om zich heen kijken, tot ver over de gemeentegrens. Juist vanwege onze centrumfunctie, vinden wij het belangrijk om actief bij te dragen aan een vitale regio. Dat doen we door samen te werken in een goed onderhouden en breed netwerk.

Wat ga je doen?
Je verzorgt de telefonische bereikbaarheid van de Toegang CJG en beantwoordt vragen van klanten die bellen, mailen of langskomen. Je werkt oplossingsgericht en inventariseert wie er binnen het netwerk van de klant betrokken is op alle leefgebieden. Zowel binnen het eigen netwerk, als binnen het professionele netwerk. Daarbij vraag je door met behulp van het 3-kolommenmodel en zoek je naar de vraag achter de vraag van de klant. Hierdoor ben je in staat te bepalen of een vraag enkelvoudig of complex is. Daarnaast bepaal je de urgentie en of de veiligheid in het geding is. Je schakelt de Jeugdconsulent in bij preventieve vragen in het veld en voert ook werkzaamheden uit als jeugdconsulent. Bij onveiligheid schakel je het veiligheidsnetwerk in en past indien nodig de meldcode toe. Je regelt na eventuele collegiale consultatie de toewijzing naar hulp/zorg en registreert alle processtappen in ons procesvolgsysteem Mens Centraal. Je meldt de klant aan bij de zorgverlener door middel van een aanmeldformulier en het verslag van het screeningsgesprek. Daarna ga je over op monitoring, waarbij je contact onderhoudt met de zorgverlener en de klant.

De afdeling
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) maakt onderdeel uit van de afdeling Samenleving van de gemeente Goes en voert sinds januari 2015 de taken uit die horen bij de Jeugdwet. Centraal staan alle processen die te maken hebben met het eerste klantcontact en zorgdragen voor doorverwijzing naar Jeugdhulp. Je wordt onderdeel van het team CJG dat uit elf enthousiaste collega’s bestaat.

Dit ben jij
Je hebt een HBO-werk en denkniveau en een relevante opleiding op het gebied van hulpverlening aan kinderen, jongeren en ouders, bijvoorbeeld HBO SPH of Pedagogiek, en kennis van de sociale kaart. Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie in de zorg, jeugdzorg of jongerenwerk. Je bent een doorzetter met een klantgerichte instelling. Je kunt dus in korte tijd veel boven water krijgen en dat ook weer loslaten, omdat je zelf geen inhoudelijke hulp verleent, maar doorzet naar zorgverleners. Je bent verder een verbinder, hebt humor en relativeringsvermogen. Je hebt praktijkervaring met het 3-kolommen model. Sinds kort is het verplicht dat de gemeentelijke medewerkers in de Toegang tot Jeugdhulp (CJG) geregistreerd zijn bij het SKJ. Voor het uitvoeren van deze functie is het dus noodzakelijk dat je deze registratie nu al hebt of dat je op heel korte termijn voldoet aan de daarbij geldende eisen. Het is verplicht om deze registratie up to date te houden door het volgen van cursussen en trainingen.

Ons aanbod
Deze parttime functie is voor 28 uur per week. Je krijgt eerst een tijdelijke aanstelling voor de periode van eind mei tot begin oktober 2019. Bij goed functioneren behoort een verlenging tot de mogelijkheden. Je salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd en bedraagt maximaal € 3.805,00 bruto per maand (functieschaal 9 bij een fulltime dienstverband). Daarnaast bieden wij je een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar IKB-budget bovenop je loon. Het betreft een percentage van 17,05% van je jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je dit budget besteedt.

Over de procedure
De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur. Op basis van je binnengekomen CV en motivatie maken we een eerste selectie. Pas je binnen het profiel dat we voor ogen hebben, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek is gepland op woensdag 27 maart aanstaande. Als we besluiten om verder te gaan, vindt er nog een vervolggesprek en eventueel een assessment plaats.

Solliciteren
Wil jij onze nieuwe collega worden? Online solliciteren kan tot 20 maart 2019 via goes.nl/vacatures. Als je eerst nog wat meer informatie over de functie of de procedure wil, kun je contact opnemen met teamleider Jack Geelen via 06 - 22 95 73 93 of P&O-adviseur Jennice van Aerde via 06 – 52 56 09 76.