Gezond leven en voeding

Je goed voorbereiden op een zwangerschap is belangrijk. Gezond leven, stoppen met alcohol, roken en drugs helpen daarbij. Net als gezond eten en foliumzuur slikken.

Voor een gezonde leefstijl moet je goed slapen, voldoende bewegen en stress vermijden. Op het kinderwensspreekuur is het mogelijk om antwoorden te krijgen op jouw vragen en die van je partner. Het is verstandig om vooraf te bedenken wat je wilt weten.

Gezonde voeding

Gevarieerd en gezond eten is nodig om je lichaam gezond te houden. Het is gezond om te eten volgens de Schijf van Vijf. Hierdoor krijg je voldoende vitamine en minerale binnen. Meer weten over de Schrijf van Vijf? Neem dan een kijkje op https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf/hoeveel-en-wat-kan-ik-per-dag-eten-.aspx.

Foliumzuur

Foliumzuur is een vitamine die goed is voor de gezondheid van je baby. Foliumzuur slikken verkleint de kans dat je kindje ter wereld komt met een ernstige aandoening, zoals een open ruggetje of een open schedel. Kijk voor meer informatie op https://www.strakszwangerworden.nl/vraag-en-antwoord/foliumzuur.