Over ons

Wij vinden dat elk kind kansen moet krijgen om zich te ontwikkelen en veilig op te groeien. Daar zetten we ons dagelijks voor in.

Wij geloven dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom hebben wij ons ten doel gesteld om zowel de jeugdhulp als de leefomgeving in Goes te blijven verbeteren. En streven we er altijd naar om snel actie te ondernemen.

Het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) is een plek waar ouders/ verzorgers, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. 

Wij zijn de toegang tot Jeugdhulp in de gemeente Goes. De medewerkers van CJG adviseren de jongeren en de ouders (of de wettelijk gezaghebbende vertegenwoordigers) welke hulp het beste past. CJG verleent dus niet zelf rechtstreeks de zorg. De medewerkers beoordelen jouw hulpvraag en verwijzen als het nodig is door.

Vragen

Het Centrum voor Jeugd en gezin is dus een plek waar je terecht kunt met vragen over opvoeden en opgroeien over je kind, over jezelf of over je ouders. Stel via de website, de telefoon of via onze e-mail. Een medewerker van het CJG neemt dan contact met je op. Als het nodig is, maken we een afspraak voor een (screenings)gesprek. Dit vindt plaats op het stadskantoor of bij jouw thuis. Tijdens het gesprek bespreekt de Jeugdconsulent van het CJG samen met jou, je situatie en of er hulp nodig is.

Jongeren vanaf 16 jaar

Jongeren vanaf 16 jaar mogen ook zelf contact opnemen met het CJG. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur via 0113-244 388. 

Ontmoet ons team

Ons gecertificeerd team bestaat uit vier procescoördinatoren, vijf jeugdconsulenten en drie backoffice medewerkers en een teamleider. Vanuit het Stadskantoor in Goes staan wij voor je klaar!

Meldcode en Veilig Thuis

Bij vermoedens van een onveilige situatie zijn wij verplicht om de meldcode te gebruiken. Dit leidt mogelijk tot een melding bij Veilig Thuis. Deze organisatie doet onderzoek naar huiselijk geweld en mishandeling. Kijk voor meer informatie op https://www.veiligthuiszeeland.nl.

Verwijsindex Zeeland

Wij maken ook gebruik van de Verwijsindex Zeeland. Dat is een digitaal systeem waarin professionals aangeven dat ze betrokken zijn bij kinderen en jongeren tot 23 jaar. Dankzij de Verwijsindex blijft iedereen in beeld en stemmen de professionals onderling af om jou en jouw kind de best mogelijke ondersteuning te bieden. Meer informatie vind je op https://www.verwijsindexzeeland.nl/.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

SMWO biedt onafhankelijke cliëntondersteuning wanneer je vragen hebt over zorgtaken, onderwijs, wonen, werk of inkomen. Of wanneer je vastloopt in de samenwerking met zorgorganisaties. Het is altijd fijn als er iemand met je meedenkt. Is deze hulp in jouw directe omgeving er niet of heb je behoefte aan een onafhankelijke persoon? Dan krijg je hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner, ook wel een meedenker genoemd. Een onafhankelijke cliëntondersteuner van SMWO denkt met je mee en geeft informatie en advies, zodat je zelf weer verder kunt. Kijk voor meer informatie op https://www.smwo.nl

Vertrouwenspersoon

Het AKJ is de organisatie van de vertrouwenspersonen voor de jeugdhulp. Ieder kind, jongere of ouder/verzorger die te maken krijgt met een vorm van jeugdhulp kan hulp van ons krijgen. Wij zijn onafhankelijk en zelfstandig. En we hebben geen verbinding met jeugdhulporganisaties, de Raad voor de Kinderbescherming, pleegzorgorganisaties of jeugd- en wijkteams. Meer informatie vind je via het telefoonnummer 088-55 51 000 of via https://www.akj.nl/contact.